Select Page

Røttene til kickboksing, en relativt ny fullkontaktsport og kampsport, finnes i en rekke andre kampsporter. Med fremveksten av kickboksing som en moderne sport på 1970-tallet, ble forskjellige andre slående teknikker kombinert og integrert i et mer gjenkjennelig amerikansk image, mandig ved å sette opp kamper i en boksering.

Den moderne sporten kickboksing, som har vunnet popularitet over hele verden, er delvis påvirket av japansk karate, Muay Thai, vestlig boksing, den franske sparketeknikken Savate og koreansk taekwondo. Kickboxings høyborg, derimot, var og er fortsatt i Amerika og Japan.

Hjemmelagde superstjerner som Joe Lewis, Benny Urquidez, Chuck Norris og Bill “Superfoot” Wallace dominerte kickboksing-scenen i Amerika, mens Japans K1 Kickboxing-organisasjoner gradvis ble fremtredende etter hvert som store billettkontor trekker til seg på 1990-tallet, og trakk toppkjempere fra hele verden. verden.

Selv om MMA (Mixed Martial Arts) delvis har erstattet kickboksing i moderne tid, praktiseres det fortsatt mye overalt. Kickboksing har mange separate regulerende organisasjoner, samt internasjonale og nasjonale grupper, i motsetning til noen andre idretter. Men med unntak av noen få mindre variasjoner, er full kontakt kickboksing regelverket konstant uavhengig av tilknytning.

Målet med kickboksing

Målet med kickboksing, i likhet med dens nære boksing, er å beseire motstanderen din ved å bruke slag- og sparketaktikker for å slå dem ut, få dommeren til å stoppe kampen, eller vise overlegne ferdigheter i både forsvar og angrep for å vinne på målkortene til dommerne. Kickboksing er en fullkontaktsport, så i tillegg til å være dyktige til å slå med både hender og føtter, må kickboksere være veldig fleksible og i fysisk form fordi noen av de kraftigste sparkene er mot hodet.

Idrettsutøvere og utstyr

Boksering: En boksering er nesten ofte rammen for kickboksing-kamper. Den nøyaktige størrelsen kan endres basert på de ulike assosiasjonene og kampanjene.
Kickboksere bruker boksehansker som er lovpålagt og har lov til å være i hvilken som helst farge. Kickboksere bruker håndomslag under hanskene for å hjelpe å opprettholde formen på knyttneven og beskytte mot knoke- og håndleddsskader.
Fotputer: Siden kickboksing bruker føttene som et slagvåpen, er føttene beskyttet med puter. Dette er et sentralt skille mellom kickboksing og thaiboksing, en nær slektning der boksere ikke bruker fotpolstring (og har også lov til å slå med kneet og albuen).