Select Page

Å score et touchdown er forseelsens hovedmål. En spiller må bære ballen utover det andre lagets mållinje eller samle en pasning i målsonen for å score et touchdown. Et touchdown scores når ballen er i en spillers besittelse og den krysser mållinjens plan. Verdien av et touchdown er seks poeng. Fordelen med å forsøke å score ett eller to ekstra poeng gis til laget som scorer et touchdown. Disse omtales som forsøk på ekstrapoeng.

I tilfelle et lag bestemmer seg for å prøve to ekstra poeng, vil de stille seg på to-yardlinjen og forsøke å løpe eller kaste ballen inn i målsonen én gang. Troppen får to poeng hvis de lykkes. Ingen flere poeng gis hvis laget ikke klarer det. Ved å sparke ballen gjennom målstolpene fra femtenyardlinjen, kan laget også velge å gå for kun ett ekstra poeng.

Stillinger i Angrep og Forsvar

I amerikansk og kanadisk fotball består forsvaret også av Cornerback, Outside Linebacker, End, Tackle og Middle Linebacker, mens resten av linjen speiler tilbake med Tackle, End, Outside Linebacker og Cornerback (fra venstre til høyre fra perspektivet til offensiven). Forseelsen er unik ved at den kombinerer en Quarterback, Fullback/Running Back og Halfback/Running Back med en Wide Receiver, Tackle, Guard, Center, Guard, Tackle, Tight End og Wide Receiver. For offensiven er denne oppsettet kjent som en “I-formasjon”, mens for forsvaret er den kjent som en 4-3-formasjon.

Forbedret sikkerhet

Den sterke sikkerheten har generelt en bedre forståelse av løpespillet. Han er en linebacker med smidigheten til en safety, og i tillegg til å dekke mottakere må han være en formidabel motstander på løpende spill. En sterk sikkerhet opptar typisk midten av feltet, på formasjonens sterke side. Disse forsvarerne forblir vanligvis i nærheten av scrimmage-linjen og deltar i å stoppe oppløpet i tillegg til å beskytte tight-enden ved pasningsspill.

Gratis sikkerhet

På fotballbanen fungerer den frie sikkerheten som den siste forsvarslinjen. Hans rolle er å stå tilbake, observere og angripe når det er nødvendig fordi han er mer en pass-minded forsvarer. Han vil uunngåelig måtte “fylle” på løpende spill, skjønt, på grunn av kompleksiteten til enkelte lovbrudd, ettersom han noen ganger er den eneste som er blokkert.