Select Page

Et av de mest vitale slagene i boksing er den bakre kroken. Det kan ha en katastrofal innvirkning på en motstander hvis den lander.

Det er imidlertid litt vanskelig å forholde seg til. Hvis du ikke vet hva du gjør, kan du telegrafere den bakre kroken, slik at du er åpen for motangrep fra motstandere som kan se den komme på en mil unna.

Imidlertid ville det støtte hvis du prøvde å legge bakkroken til repertoaret av slag. Du vil kunne perfeksjonere den bakre kroken på kort tid hvis du øver på det daglig.

Vi har utviklet noen forslag for å finpusse den bakre krokteknikken for å bli en avgjørende del av ditt offensive verktøysett.

1) Du blir bedre med øvelse

Selv om det er viktig, bør kontinuerlig arbeid på den bakre kroken på treningssenteret være hovedprioriteten din når du først starter. Det vil også hjelpe deg å forstå den grunnleggende strategien for å mestre bakkroken.

Med din bakre eller dominerende hånd kaster du den bakre kroken. Det ville vært din høyre hånd hvis du var i den ortodokse holdningen. Det ville vært din venstreside hvis du var en sørpote. Det ville hjelpe om du slapp slaget med eksplosivitet siden det må reise langt fra resten til målet.

Dette kan trenes i treningsstudioet med ulike verktøy og utstyr. Du kan bruke den tunge posen for å gi slagene dine mer kraft, spesielt bakkroken. For å gi deg nøyaktighet og presisjon, bruk den doble posen. Selv noen boksere øver på den bakre kroken på speedbagen.

Bruk alle verktøyene du har til rådighet for å forvandle bakkroken til et dødelig våpen.

2) Forbered det

En eksplosiv og potent bakkrok er ubrukelig hvis du ikke kan bruke den. Og det er et slag som ikke ofte blir gjort rent. For å være effektiv må den bakre kroken konfigureres.

Den kraftige jabben er det ideelle oppsettet for den bakre kroken. Som du kanskje allerede vet, er støtet det viktigste slaget i boksing.

Den brukes på forskjellige måter, inkludert å angi tempo, styre avstand og begynnende kombinasjoner. Den fungerer også som den ideelle starteren for bakkroken.

I tillegg ville det være best om du inkorporerte den bakre kroken i kombinasjonene dine, fordi den ikke kan brukes effektivt alene. Den kan brukes på forskjellige måter, men er ofte det siste slaget i en sekvens.

Til slutt, å fange motstanderen mot tauene eller i et hjørne er den beste måten å lande den bakre kroken på. Klipp av ringen ved å manøvrere motstanderne dine med fotarbeid og ringgeneralskap. Du har lite plass å gå, så du kan kaste den bakre kroken når det er mulig.

3) Gjør en domfellelse

Late slag er det verste du kan gjøre. En, fordi den går glipp av en sjanse til å gjøre alvorlig skade, og to, fordi slurvete slag gjør deg sårbar for kraftige motslag. Kast den bakre kroken med overbevisning for å holde deg unna disse scenariene.

Det innebærer å kaste handsken front mot front uten å holde tilbake. Bruk styrken og hastigheten din til å slå gjennom målet med den bakre kroken etter å ha utført det.

Ikke glem å rekke opp hendene igjen på forsvar i tilfelle du bommet alvorlig samtidig. Reetabler hanskebeskyttelsen umiddelbart hvis du bommer bredt for å unngå å bli truffet av et motstøt.

Sjansen for at slaget lander rent øker så snart du forplikter deg til det. Den bakre kroken kan på sin side midlertidig overvelde motstanderne dine eller eventuelt slå dem til lerretet.

Kast den bakre kroken fast og med vilje.

4) Unngå å telegrafere det

Det viktigste å huske er å hindre motstanderen fra å se den bakre kroken. Slaget de ikke forventer vil skade dem mest, så du må mestre hvordan du kaster den bakre kroken skjult.

Tekniske feil som å spenne albuene tilbake for å laste opp på den bakre kroken før du kaster den er noen få tegn du bør unngå. Skarpe motstandere vil legge merke til det og være oppmerksomme på den forestående bakre kroken, noe som gir dem tid til å forhindre eller blokkere den.

Den bakre kroken skal kastes fra en nøytral posisjon uten å pakke på slag slik at den kan lande raskt og eksplosivt.

Å bruke finter er en ytterligere effektiv metode for å etablere den bakre kroken. Evnen til å finte er en fantastisk teknikk i boksearsenalet ditt. Du holder motstandere på vakt ved å bruke distraksjoner og tvinge dem til å feiltolke og feilvurdere din offensive strategi.

De gjør dette ved å provosere frem reaksjoner og deretter gripe muligheter.

5) Konsentrert kamp

Til slutt, arbeid på de bakre krokene dine under bevisste sparringøkter.

Jobb med sparringspartnerne dine for å øve på den bakre kroken i et kampmiljø. Du vil ikke kunne legge til den bakre kroken til ferdighetssettet ditt før du bruker den i en faktisk konflikt.

Ved å kombinere alle rådene ovenfor, bruk mye tid til å øve på den bakre kroken på forskjellige ringplasseringer, inkludert langs tauene, på nært hold, på avstand og mens du beveger deg. Den bakre kroken kan øves framover, bakover, angrep og forsvar.

Du vil være klar for den bakre krokens praktiske anvendelser ved å øve i ulike scenarier og situasjoner under sparring. I tillegg ville det hjelpe om du øvde på den bakre kroken gjentatte ganger til bevegelsene og metodene fester seg i muskelminnet ditt.