Select Page

Boksing har produsert noen av de mest kjente idrettsutøverne i historien. Boksing er synonymt med navn som Muhammad Ali, Mike Tyson og George Foreman. Kampen i 1975 mellom Muhammad Ali og Joe Frazier, kjent med “Thrilla in Manilla”, regnes som en av de mest populære sportsbegivenhetene i historien. Denne sporten er fortsatt ganske populær over hele verden og i USA, med millioner av mennesker som ser på boksekonkurranser.

Boksing har også blitt en populær treningstrend blant de som ønsker å gå ned i vekt eller forbedre kondisjonen. Hvis du ikke tror boksing er en god treningsøkt, prøv å slå noe så hardt du kan i tre minutter i strekk, og du vil se hvor nyttig det kan være.

Boksing har vært etablert i tusenvis av år, og det ble gjort til en offisiell olympisk sport i 688 f.Kr. Boksing ble til og med praktisert i det gamle Egypt, ifølge arkeologiske bevis. To idrettsmenn slår hverandre med polstrede hansker i moderne sportsboksing, og prøver å slå motstanderen ned og ut. Disse kampene varer ofte tre til tolv runder, med hver runde som varer i tre minutter.

I treningsbransjen er det en mengde boksingsentre og boksing-boot-camper over hele landet som alle kan være med på. Boksesekker, hoppetau og sit-ups er ofte brukt i denne typen treningsøkter (tenk på alle treningsmontasjene i Rocky-filmene).

Boksing er en fantastisk form for kondisjonstrening på grunn av dens høyintensive treningsøkter. Enhver form for trening som engasjerer store muskelgrupper, stresser det kardiovaskulære systemet og øker en persons pustehastighet er kjent som aerob trening. Igjen, prøv å slå noe så hardt du kan i tre minutter i strekk for å se hvor raskt hjertet ditt slår og hvor hardt du puster!

Bokseforskriften

I proffboksing er det forskjellige regler som må overholdes. Blant de vanligste er:

  • I ringen må en dommer være tilstede.
  • Boksere har ikke lov til å bryte eller klemme sine motstandere.
  • Hvis en bokser blir slått ut, må han stå opp på egenhånd uten hjelp fra andre.
  • Boksere er kategorisert etter vekt, og de kan kun møte motstandere som er i samme vektklasse som dem.
  • Nedslått refererer til en bokser som dingler hjelpeløst på tauene.
  • En jagerfly som har blitt slått ned klarer ikke å slå.
  • I profesjonelle kamper må hansker veie mellom 8 og 10 gram.
  • En bokser har ikke lov til å slå under midjen på motstanderen.

Objektiv

En boksekamp arrangeres i en firkantet ring med to hjørner utpekt med jagerlagets røde og blå farger, der to utøvere engasjerer seg ved å bruke rettferdig kamptaktikk under et sett med regler under tilsyn av en dommer og en kommisjon.

Hovedmålet med boksing er å slå ned motstanderen din ved å bruke en rekke taktikker mens du blir overvåket av en dommer og en kommisjon og følger et sett med regler. Fortsett å lese for å lære om boksingens grunnleggende regler, regler og hvordan den spilles, så vel som de nåværende mesterne i ringen.