Select Page

Boksing er en kompleks kampkunst med mange fine, men tekniske distinksjoner. Hver handling har en grunn til å eksistere. Folk sliter med å mestre alle metoder i årevis.

Utøvere må først omkoble kroppen sin til å bevege seg på bestemte måter. Boksing krever oppmerksomhet på detaljer i hver bevegelse fra hodet til føttene – jo bedre, jo mer tid har du til å trene.

Mens slående og kombinasjoner utgjør mesteparten av oppmerksomheten i boksing, læres andre elementer mens du går videre gjennom treningen.

Når du går videre til det videre nivået, vil oppmerksomheten din bli trukket mot andre like viktige aspekter av spillet som krever det, for eksempel hodebevegelse, forsvar og viktig fotarbeid.

Det kan virke overveldende å ta den tid og krefter som er nødvendig for å lære å bokse grundig. Her har vi satt sammen noen nyttige boksetips for å hjelpe deg å øke spillet ditt.

1) Fortsett å se på kameraet

Hold øye med motstanderen til enhver tid. Oppretthold øyekontakt gjennom hele angrep og forsvar for å forutse en motstanders angrep og unngå å la deg selv stå åpen for uventede motangrep.

Du mister aldri sikten fordi du låser deg fast på motstanderen din. Ved å gjøre dette kan du bedre ruste deg til å reagere riktig under alle omstendigheter. Nesten alltid er du ett skritt foran motstanderen din.

Det er avgjørende å opprettholde øyekontakt til tross for den hektiske naturen til en boksekamps spesielle flo og fjære. Kjemp klokt, og du vil gjøre det enklere for deg selv å spille solid forsvar og utføre angrepet ditt.

2) Ta i fotkampen

Mange nykommere er uvitende om den pågående kampen om fotplassering i bokseringen. Den generelle retningslinjen er at der det er mulig, spesielt når du starter et angrep, må du holde den foranstående foten utenfor motstanderens forfot.

Du er i en utmerket posisjon til å slippe løs offensiven din hvis du holder lederfoten på utsiden.

Nå vil du ikke alltid seire i fotkrigen. Det vil være tider når motstanderen vinner dette lille spillet. Vær klar til å spille forsvar så snart den ledende foten din svinger innover. Skjul deg selv og bruk en høy vakt eller gå tilbake for å komme deg unna.

3) Hold det lavt.

Det er situasjoner hvor det er fordelaktig å opprettholde en lav holdning når man kjemper mot høyere motstandere. Dette innebærer å bøye knærne litt for å redusere kraften til en høyere motstanders slag. Den høyere motstanderen må vanligvis jobbe mer for å få slag på en jagerfly med lav holdning.

Noen ganger kan det være gunstig, men du bør også være klar over hvordan det påvirker deg.

Å kjempe lavt i en lengre periode kan raskt tappe utholdenhet og vitalitet. For å tåle denne typen handling, tren bena tungt. Knebøy og leggheving er praktiske beinforsterkende øvelser.

4) Ta et sidesteg.

Du kan enten omgå en motstander i angrep eller forsvar. Boksere som Vasyl Lomachenko og Manny Pacquiao gjorde nylig god bruk av en tidligere forsømt metode.

Sidesprang er veldig effektivt når du spiller forsvar siden det lar deg sirkle vekk fra motstanderens kraftskudd. Den holder deg ofte utenfor rekkevidden til den rette eller bakre kroken. Selv om det er berøring, reduseres virkningen.

Å omgå en motstander åpner opp for mange muligheter for deg til å få slag mot kroppen og hodet ved å svekke beskyttelsen hans. På grunn av hvordan det endrer en motstanders siktlinje, gjelder dette også punkt nummer én. Når du går til siden, er motstanderen din vanligvis fullstendig avslørt.

5) Mestre clinchen

Lær å vingle når ting er tøffe. Det er en boksemanøver som brukes i trange omgivelser for å bryte opp handlingen. Evnen til å kline er avgjørende og kan være nyttig i nødstilfeller. Det kan også brukes til å slite ned motstandere som en plan psykologisk.

Folk knytter seg ofte sammen under en kamp og mister snart energien. Det er en utmerket teknikk for å motvirke strategien deres.

I likhet med standard boksekombinasjoner, er det å lære å utføre en sømløs clinch et talent som kan utvikles. Så, for å legge til clinching til verktøykassen din, tren sparring så mye du kan mens du gjør det.