Select Page

Til tross for sin opprinnelse i Nord-Afrika, har boksing vokst i popularitet over hele verden, med supportere på alle kontinenter. Dens viktigste fans er i USA og Europa.

Boksing var en gang forbudt i USA, men etter at staten New York legaliserte det i 1896, fulgte resten av landet etter. American Boxing Association (ABA), som organiserer arrangementer og deler ut mesterskapsbelter, er sportens styrende organ. Mange av de største navnene innen boksing har kommet fra Amerika, inkludert Muhammad Ali og Mike Tyson.

Selvfølgelig er Europa USAs mest formidable motstander i boksekamper. European Boxing Union, eller EBU som det er kjent blant fansen, har ansvaret for å overvåke utviklingen av boksing over hele kontinentet, samt håndheve lovene.

Boksing – Spillefeltet

Hver bokser får tildelt et hjørne, enten rødt eller blått, hvor laget hans vil bli stasjonert under kampen og hvor de vil samles mellom rundene.

Design av bokseringen

Navnet “ring” kommer fra boksingens tidlige dager, da det ble opprettet en sirkel rundt området der kampen fant sted.

Ring of Boxing

En boksering er området der en boksekonkurranse finner sted. En moderne ring er firkantet med en stolpe i hvert hjørne som fire parallelle rader med tau er festet til med en spennspenne. Den er satt på en hevet plattform og er firkantet med en stolpe i hvert hjørne. To av hjørnene er røde og blå, som indikerer hvem sin spiller de tilhører. Boksering-tauene er koblet mellom stolpene, i motsetning til bryteringen. Rundt 1 tomme (25 mm) med demping må dekkes med lerret på ringens gulv.

En boksering dimensjoner

Avhengig av type begivenhet og gjeldende forskriftsorganisasjon, kan størrelsen på bokseringen variere. Mellom tauene er den konvensjonelle ringen mellom 16 og 25 fot (4,9 og 7,6 m) bred, med ytterligere 2 fot (0,61 m) på utsiden. Ringens plattform er vanligvis 3 til 4 fot (0,91 til 1,22 m) over bakkenivå, med stolpene som stiger rundt 5 fot (1,5 m).