Select Page

Lær mer om European Bare Knuckle Boxing og se om det er riktig for deg akkurat nå. Les vår anmeldelse av European Bare Knuckle Boxing og nyt artikkelen.

Bare knoke boksing, som noen ganger blir referert til som Prizefighting eller Fisticuffs, er en sport hvor to mennesker kommer inn i ringen og kjemper uten boksehansker eller noen annen form for kroppsbeskyttelse eller noe i hendene. Imidlertid er Bare Knuckle Boxing-kamper noe forskjellig fra gatekamper. Den store forskjellen er at det fremdeles er regler, mens alt i Street Fight går. En av reglene er at du ikke kan angripe motstanderen din når han er nede.

James Figg er den første mesteren i England.

I 1719 vant han tittelen og forsvarte den til han trakk seg tilbake i 1730. Den lengste Bare Knuckle Boxing-kampen vi vet om varte i 6 timer. og 15 minutter. betweek Jack Smith og James Kelly som fant sted i Melbourne, Australia i 1856. Jem Mace kjempet lenger enn noen annen prisfighter noensinne. Kampene hans varte i 35 år til han var i sekstiåra. Han var imidlertid 78 år gammel da han hadde sin siste offisielle kamp som var i 1909.

Jack Broughton er en berømt Bare Knuckle Boxer som hyllet fra England.

Han vedtok sitt eget regelsett som skulle brukes til fremtidige konkurranser. Han opprettet 7 regler som ble kjent som London Prize Ring Rules. Han fikk et enormt rykte da han kjempet som semi-proff på 1730-tallet. Imidlertid ble det ikke registrert mange poster om kampene hans, og det var heller ingen bevis for at han hadde mistet en kamp heller. Jack og kaptein Godfrey hevder begge at Jack fortsatt er uslåelig etter at han pensjonerer seg.

Det er mye troverdighet til disse uttalelsene da kaptein Godfrey er dypt inne i spillet og har en puls på hva Prizefighting gikk gjennom i den tiden. Jack Broughtons kamper fanget alltid publikums oppmerksomhet. Han ble britisk mester etter å ha slått George Taylor. Han åpnet sitt personlige amfiteater i 1743 med noen av pengene han fikk fra Prizefighting sammen med flere velstående investorer som også bidro til å finansiere dette arbeidet. Jack Slack er en norwich-slakter som har kommet med flere kommentarer til Jack som han ikke liker.

Dette får Jack til å komme ut av pensjon for å delta i en kamp med ham. Hele publikum likte Broughton fremfor Slack, til tross for at Broughton var mye eldre enn ham. Jack startet med å slå seieren, men mot slutten av kampen led han et forferdelig nederlag. Han ble spikret rett mellom øynene av Slack, og kunne ikke se tydelig. Dette er det første og eneste tapet vi vet om.