Select Page

Hver bokser utvikler sin egen unike stil. Imidlertid er det tre hovedboksestiler som er velkjente:

Intern stridende (a.k.a. svermer). In-fighters foretrekker å holde seg nær motstanderen og utøve konstant press med en rekke angrep. In-fighters er vanligvis raske på beina og er avhengige av uppercuts og kroker for sine angrep. Kortere jagerfly med kortere rekkevidde liker ofte denne stilen. Joe Frazier, Mike Tyson, Manny Pacquiao og Gennady Golovkin er blant kjente in-fighters.
Outflanker (a.k.a. out-boxer). Out-fighters er også raske på beina, men foretrekker å holde trygg avstand til motstanderne. Strik med lengre rekkevidde som jabs og kryss brukes av utkjempere. Muhammad Ali, Sugar Ray Leonard og Floyd Mayweather Jr. er tre kjente utkjempere. Out-fighters har en tendens til å slite ut motstanderne.

Slugger er en slugger (a.k.a. brawler eller puncher). Sluggers veier opp for mangelen på eleganse med rå kraft. Sluggers er tøffe og forutsigbare, men de kan ofte slå ut motstanderne med et enkelt slag. Sluggere som George Foreman og Vitali Klitschko er velkjente.

Suksessen til disse teknikkene mot hverandre sammenlignes ofte med stein-, papir-, saksspillet, fordi hver av dem har fordeler fremfor den andre, men ulemper fremfor den andre. En sluggers styrke, for eksempel, kan beseire en in-fighter, mens en in-speed fighter og close-in kampstil er mer effektive mot out-fighters. Out-fighters, på den annen side, er raskere enn sluggers, og kan ofte slite ned en slugger hvis de kan unngå sluggerens knockout-punch.

Som et resultat er jagerfly som er i stand til å integrere forskjellige stiler mer tilpasningsdyktige og vellykkede enn de som klamrer seg til bare en.

Boksing og barn

Sikkerhet er avgjørende i alle aktiviteter som en forelder vurderer for barnet sitt. Når boksing gjøres med en dyktig instruktør og med sikkerhetsutstyr, kan det være en veldig fordelaktig sport for barn. Størstedelen av treningen foregår utenfor ringen og består primært av trening, trening i skyggeboksing eller boksesekk. I virkeligheten har ungdom svært lite kontakt med hverandre. Under sparring er det noe fysisk kontakt, men fokus er på teknikk enn på å skade hverandre.

Boksing er en utmerket treningsform for barn. Det lar individer slappe av ved å kanalisere sin energi og aggresjon. Boksing øker også selvtilliten og karaktertrekk som drivkraft og selvkontroll.