Select Page

KAN HÅNDHARTHET TRENES?

Boksere må forstå hvordan de kan øke slagkraften og hurtigheten. Når du sparrer, skygger i skyggeboksing eller trener på en boksesekk, vil det å utføre håndhastighetsøvelser hjelpe slagene dine til å bli kraftigere.

Den gode nyheten er at det er flere treningsøkter for å øke slaghastigheten. Mange håndhastighetsøvelser kan utføres hjemme med lite eller intet utstyr. Du kan begynne når du har et grunnlag i passende bokseform og treffteknikk.

For å øke slaghastigheten, prøv disse rådene og håndhastighetsøvelsene:

3 FORSLAG FOR Å ØKERE STEGEHASTIGHETEN

En jagerfly kan forbedre slaghastigheten sin ved å delta i en rekke spesielle håndhastighetsøvelser, men noen generelle treningsforslag kan være nyttige:

Bruk håndvekter.

Begynn å bruke håndvekter når du skygger som en effektiv treningsmetode for å øke slaghastigheten. Håndvekter varierer fra vekter med borrelås til stansing mens du bærer en lett manual (mellom 2 og 5 pund).

Bruk fokushansker

Start fokusvottetrening hvis en venn eller et familiemedlem er villig til å hjelpe. En partner kan kontrollere slagene som den andre partneren skal levere ved å holde håndvottene i en bestemt posisjon mens han deltar i vottetrening. For å ikke trenge verbale signaler for å gjenkjenne streikene, start med å la partneren din rope ut kombinasjoner til deg.

Introduser teknikk

Å konsentrere seg om teknikken din er en utmerket måte å få fart på slagene dine. Se på at albuene dine blusser ut når du stikker eller krysser, og hold slagene tett inntil kroppen. Med hvert slag, ta slagene tilbake til en vaktstilling. Teknikkforbedring er det første skrittet mot å øke hastigheten.

Boksehåndshastighetsøvelser for å slå kraftigere og raskere

Hovedvektsøkter retter seg mot viktige muskelgrupper. Kroppsvektstrening og slaghastighetsøvelser er noen av de mest utmerkede metodene for å utvikle slaghastighet uten en tung bag.

Oppgave 1: PULL-UPS OG CHIN-UPS

Løft kroppen ved hjelp av en opptrekkbar til haken din er på høyde med stangen.
Slipp gradvis, strekk ut albuene helt.
Gjenta

Håndgrep med snøring

Plasser en skulderbreddes avstand mellom hendene og stangen.
Pass på at håndflatene peker utover.
Rett ut håndleddene så mye du kan

Oppreist håndgrep

Plasser en skulderbreddes avstand mellom hendene og stangen.
Pass på at håndflatene er mot deg og viklet rundt baksiden av stangen, i motsetning til en pull-up.
Rett ut håndleddene så mye du kan

Å holde kroppen på toppen av pull-up eller chin-up i 10 til 15 sekunder før du senker deg sakte kan gi deg ekstra trening. For å gjøre en variant av pull-ups med bredt grep som vil trene ryggmusklene enda hardere, spre hendene ut på stangen slik at de er nesten dobbelt så stor som avstanden mellom skuldrene.

Øvelse 2: Diverse armhevinger

Slaghastigheten bestemmes hovedsakelig av armene dine, mens slagstyrken først og fremst bestemmes av brystet. Push-up-øvelser hjelper til med å tone brystet og armene. Eksplosive push-ups, mer spesielt klappende push-ups, er en avgjørende treningsvariasjon å konsentrere seg om fordi hastighet er spillets ord:

Ligg på ryggen og gjør en push-up med hendene i skulderbreddes avstand.
Når du er i en push-up, senk deg ned i den og skyv deg raskt opp igjen.
Hold føttene godt på bakken, men mens kroppen skyter fremover, løft armene og klapp før du går tilbake til en push-up-stilling.
2 flere sett og 10-15 repetisjoner

Øvelse 3: Tradisjonell Shadowboxing

Shadowboxing er en av mange armhastighetsøvelser og er en leken måte å lære å slå raskere på, mens de to foregående øvelsene konsentrerte seg om å bygge muskler. Når du skygger, fokuser kun på hastigheten din i stedet for kraften din.

Styrke kan utvikles ved å trene kraftbevegelser og kombinasjoner på en boksesekk. Shadowboxing, derimot, gir ingen motstand, noe som gjør hurtigkombinasjonstrening mer verdifull enn kraftkombinasjonstrening.

Du kan gjøre slagene raskere ved å bruke bokseslagkombinasjonene som er oppført nedenfor:

Kryss | 1 | 1 | 2 Jab | Jab | Jab
Jab, Cross, Lead Hook, 1–2–3,
Blykrok – kryss – jab – jab – jab | 1 – 1 – 1 – 3

På grunn av deres vekt på raske slag fremfor kraftige, er de tre eksemplene ovenfor svært vellykkede ved skyggeboksing. Selv om krysset er et kraftig slag, kan du forbedre tempoet ved å kombinere det med støtet.

Boksere må starte sakte og konsentrere seg om essensielle kombinasjoner som involverer raske slag når de lærer å slå hardere og raskere. Et effektivt arsenal for en jagerfly i en sparringkamp kan skapes ved å kombinere kombinasjonene ovenfor med kraftkombinasjoner.