Select Page

Alle som lærer kampsport for første gang bør vurdere boksetrening. Det fungerer som det ideelle inngangspunktet for mange forskjellige kampsportformer. Men pugilismens kunst er betydelig mer kompleks enn gjennomsnittsmennesket er klar over. B-boksing innebærer en enorm mengde disiplin, planlegging, bevissthet og takt. Dette er grunnen til at mange omtaler det som «den søte vitenskapen».

Å bygge et solid teknisk grunnlag er avgjørende når du så vidt er i gang. For å bruke en teknikk riktig, må nybegynnere mestre de riktige grunnleggende. Nybegynnere oppfordres sterkt til å utføre nøyaktig første gang for å unngå å utvikle uønskede vaner over tid. Det er noen nybegynnerfeil du bør være klar over. Når du tar neste tog, husk disse.

1) Ignorerer grunnlaget

Det grunnleggende er avgjørende for langsiktig suksess i enhver disiplin, enten det er kampsport eller noe annet. På grunn av dette er de første månedene med trening og utdanning avgjørende. Å bygge et solid grunnlag av tekniske ferdigheter kan bare fremskynde læring og utvikling. Siden det å lære en ny sport kan være så fantastisk spennende i begynnelsen, kan det være fristende å dykke rett inn i de intrikate detaljene. Nybegynnere ønsker å hoppe rett inn, og tenker at de vil bli den neste Manny Pacquiao eller Floyd Mayweather, spesielt under bryllupsreisen med boksing. Som et resultat er det en tilbøyelighet til å overse avgjørende spillmekanikk og leksjoner.

Vær flittig med å lære prinsippene for å utføre grunnleggende bevegelser, inkludert jab, cross, krok og uppercut, samt blokkerings- og unnviketeknikker. Alt dette er nødvendig utstyr for aktiviteten. Før du går videre til mer komplekse versjoner som spadekroken, overhånden og mange andre, må du mestre hver grunnleggende teknikk ordentlig.

2) Slipp vaktholdet ditt

En av de viktigste grunnleggende lærdommene er å alltid være på vakt og beskytte deg selv. Selv om det er en enkel idé, har mange jagerfly, selv de mer erfarne, en tendens til å senke hendene ved et uhell, og utsette dem for hullene i beskyttelsen. Øv ofte for å sikre at hendene dine er oppe og forsvarer de viktigste områdene – haken og tinningen – så snart du begynner å bokse.

Nybegynnere svikter ofte, spesielt når de er utslitte eller er engasjert i fysisk kontakt. Det er best å unngå å gjøre denne typiske feilen. Hvis du allerede gjør dette, prøv å stoppe ved å gjøre kontinuerlig innsats og minne deg selv på mens du trener. Du kan bygge denne positive vanen inn i muskelminnet ditt ved å regelmessig lære hendene dine å være på vakt. Pugilismens sentrale prinsipp er alltid å forsvare seg selv.

3) Ignorerer riktig fotarbeid

Å neglisjere fotarbeidet når du først starter er en annen feil nybegynnere gjør. Selv om boksingens fotarbeid ikke er det mest underholdende aspektet ved sporten, gjør det det ikke mindre betydningsfullt. Det kan hevdes at det er enda mer kritisk enn stansing. Når de først begynner å trene, konsentrerer de fleste nybegynnere seg vanligvis bare om slag. I mellomtiden vil de beste boksesentrene og trenerne få deg til å fokusere på fotarbeid først. Å gjøre dette vil posisjonere deg for suksess til slutt.

Din evne til å manøvrere flytende gjennom ringen vil plassere deg i de beste posisjonene og rekkeviddene for å enten angripe eller beskytte. Hvis du har bedre fotarbeid enn dine rivaler, kan du bevege deg raskt rundt i ringen og bruke ringgeneralskap for å dominere dem. Det ville hjelpe om du ble like flink til å bruke armer og føtter når du bokser.

4) Inhalering

Mange nykommere er uvitende om den avgjørende funksjonen pusten spiller i boksing. Du vil sannsynligvis besvime i de første rundene av en kamp hvis du ikke vet hvordan du skal puste riktig mens du bokser. I virkeligheten er feil pust den viktigste årsaken til tap av utholdenhet og tidlig tretthet som oppleves av mange nykommere. For å operere trenger muskler oksygen, og pust er den eneste metoden for å få oksygen inn i kroppen.

I tillegg skiller puste i boksing seg fra å puste normalt, spesielt under en kamp. Vi foreslår at du trener med munnbeskyttelse så tidlig som mulig fordi det kan være utfordrende å venne seg til i begynnelsen, spesielt når du bruker munnbeskyttelse. Hovedideen er grei: pust gjennom nesen når du beveger deg og kaster slag. Det ville hjelpe hvis du vanligvis pustet inn skarpt og sakte når du beveger deg og kaster slag. Din anaerobe og aerobe utholdenhet vil begge bli forbedret.

5) Vis tålmodighet

Boksing er en underholdningssport å lære, og nybegynnere ønsker ofte å se resultater med en gang. Hastende utvikling er en annen feil som folk gjør. Du må innse at selv de mest talentfulle og dyktige spesialistene jobber kontinuerlig med å finpusse hver minste detalj i instruksjonene deres og avgrense metodene deres. Du vil ikke plutselig bli en ekspertbokser i begynnelsen. Det vil kreve flere uker, måneder eller til og med år med praksis.

Vær tålmodig med deg selv. Gi deg selv nok tid til å konsentrere deg om hver teknikks små forviklinger. Sammenlignet med “rush”-treningen din, vil du utvikle deg mer som bokser ved å gå sakte og forstå håndverket. Å være tålmodig med deg selv er viktig siden alle lærer i ulik hastighet. Som kampsportutøvere må vi jobbe for å forbedre oss med minst 1 % hver dag.