Select Page

Det kan gjøre deg nervøs å vite at du villig registrerer deg for å bli slått. Så er det nødvendig elitenivå av kondisjon, som er skremmende hvis du er ute av form. I tillegg er det mye å lære.

Vi har alle vært der og forstår hvilken effekt god veiledning kan ha i utgangspunktet.

Disse fem tipsene for nybegynnerboksing er enkle og vil forbedre ytelsen din betraktelig. Prøv dem ut, og du vil raskt gå fra nybegynner til proff.

Slappe av

Jeg kan raskt identifisere nybegynnere i boksetimer. Jeg observerer de stive slagene, sammenknyttede kjeven og anstrengte muskler.

Hemmeligheten bak boksing er å slappe av.

Punching med letthet vil øke stansestyrken og -hastigheten.

Unngå spente skuldre; du vil ligne en skilpadde gjemt i skallet. Gjør dem i stedet litt mer avslappede.

Ikke bruk hansker med knyttet nevene. Frem til øyeblikket før du treffer målet ditt, la hendene slippe.

Vennligst ha glede av det. Det spiller ingen rolle om dette er første gang du sparrer eller om du er bekymret for at du vil glemme kombinasjonene dine. Du vil føle deg og se mye bedre ut hvis du roer deg ned og løsner opp.

Puster

Å puste feil kan gjøre at du raskt besvimer.

Før hver kombinasjon, mens du arbeider med posen, ta en pust. Pust ut mens du slår ut. Når kombinasjonen er fullført, ta et øyeblikk til å stå tilbake og ta et dypt pust.

Å følge denne rytmen kan forbedre slagkraften din og forhindre tretthet.

Riktig pust er enda viktigere ved sparring.

Det er enkelt å overreagere og puste uregelmessig når en motstander nærmer seg. Men når du kjemper, må du holde pusten under kontroll. Ellers vil du føle deg for stresset og ta feil.

Fortsett å puste på samme måte som du ville gjort når du jobber med en bag mens du angriper sparringspartneren din. Ved å bruke dette boksertreningsrådet kan du bli en mer utfordrende sparringspartner.

Fotarbeid

Det faktum at fotarbeid ikke er like avgjørende i boksing betyr ikke at det bør neglisjeres. Et av de essensielle tipsene om boksing for nybegynnere er å ha godt fotarbeid, som ofte ignoreres, men likevel er avgjørende både offensivt og defensivt.

Legg aldri for mye vekt på fremre fot, og stå alltid på fotballene. Hvis ikke, tar det for lang tid for deg å unngå et slag eller avansere mot motstanderen din for å få et slag.

Hold føttene i bevegelse raskt, enten du sparrer, treffer sekken eller treffer putene.

Vinkler er også viktige når det kommer til fotarbeid. Når du kjemper, beveger du deg ikke bare fremover eller bakover. Hvis du gjør det, vil du umiddelbart falle i bakken.

Øv på å bruke vinkler for å bevege deg fremover eller bakover. For å unngå et slag, prøv å skyve bakfoten, slik at overkroppen vrir seg rundt 45 grader i stedet for å ta et skritt tilbake. Du vil ikke bli sittende fast og vil være i en fantastisk posisjon til å slå tilbake.

Du kan også teste dette på posen. Kast en kombinasjon, skyv deretter bakfoten for å endre vinkelen du vender mot sekken med. Kast en annen kombinasjon med en gang, og du vil snart være ustoppelig.

Kombinasjoner

Du vil oppdage de optimale kombinasjonene når du trener oftere. Øvelse er den eneste måten å lære på. Arbeid utvidede kombinasjoner; dette er et av de beste boksetipsene for nybegynnere.

Et enkelt slag kan ikke stoppe selv den mest udyktige motstanderen. Øv på å levere kombinasjoner av tre, fire eller til og med fem slag.

Mål hodet og kroppen med hvert slag du har i vesken. Det er viktig å huske at selv om én kombinasjon kan være tiltalende for én person, er det kanskje ikke noe for deg. Uansett hva som føles riktig, kan du gjøre det?

Du kan begrense deg til noen forskjellige kombinasjoner i starten. Etter nok trening vil kombinasjonene føles like naturlige for deg som et enkelt stikk. Etter det kan du prøve andre sammenkoblinger.

Morsomme tider

Et boksetreningstips som kan brukes med alle de andre er dette. Ha glede når du trener.

Slapp av under klassen; de andre bokserne vil ikke dømme deg. Ikke stress med å imponere treneren eller klassekameratene; i stedet, ta hensyn til deres råd. Du lærer ingenting hvis du er opptatt av å ikke se dum ut eller opprøre de andre barna.

Å ha det gøy er svært viktig når du sparrer. Å ikke fjerne hodet til sparringpartneren er målet. Hvis det er det, vil du sannsynligvis lande på gulvet bevisstløs. Målet er å bli bedre, så ha det gøy.

Vær trygg og smil når du sparrer. Du kan til og med lage en ødeleggende kombinasjon.

Konklusjon

Disse bokseinstruksjonene for nybegynnere er enkle, men de fungerer utrolig bra.

Det er enkelt å starte på feil fot. Like viktig som det er å jobbe hardt og prestere på ditt høyeste nivå, er det like viktig å slappe av og nyte treningsøktene dine.